Kulturterroristerna

Bob Dylan släpper Springtime i New York: The Bootleg Series, Vol.16 (1980-1985)

BOB DYLAN – SPRINGTIME I NEW YORK: THE BOOTLEG SERIES, VOL. 16 (1980-1985) SLÄPPS AV COLUMBIA RECORDS/LEGACY RECORDINGS FREDAGEN DEN 17 SEPTEMBER

Senaste kapitlet i hyllade The Bootleg Series innehåller 54 tidigare outgivna inspelningar, inkluderande outtakes från Shot of Love, Infidels och Empire Burlesquei en Deluxe 5CD Package

Bob Dylan – Springtime i New York: The Bootleg Series, Vol.16 (1980-1985)

Travelin’ Thru, Featuring Johnny Cash: The Bootleg Series, Vol. 15

Släpps även i 2CD- och 2LP Highlight Editions

21 juli 2021-New York, NY-Columbia Records and Legacy Recordings, katalogdivisionen för Sony Music Entertainment, kommer att släppa Bob Dylan – Springtime In New York: The Bootleg Series Vol. 16 (1980-1985) fredagen den 17 september.

Det senaste kapitlet i Columbia/Legacys hyllade Bob Dylan Bootleg Series tar oss till en ofta bortglömd, kreativ period i Dylans stora och komplexa katalog, som sprider ljus över de provocerande nya musikaliska riktningar Dylan tog som låtskrivare och skivartist från 1980 till 1985. I början av 1980-talet, medan musikindustrin brottades med ankomsten av nya trender och teknik, från MTV till CD-skivor till digital inspelning, skrev Bob Dylan och spelade in nya låtar under ett nytt decennium, vilket skapade ett viktigt nytt kapitel i hans studiokatalog. Bob Dylan – Springtime In New York (1980-1985) firar den rika kreativa perioden kring Dylans album Shot Of LoveInfidels och Empire Burlesque med tidigare osläppta outtakes, alternativa tagningar, rehearsals, liveframträdanden med mera.

Den lyxiga 5CD-utgåvan av albumet presenterar 57 sällsynta Bob Dylan-inspelningar, 54 av dem tidigare outgivna i något format, från 1980-1985. De tidigare släppta spåren inkluderar två Shot Of Love-uttagningar: ”Let It Be Me” (först släppt som B-sida till ”Heart of Mine” International 7″-singel) och ”Don’t Ever Take Yourself Away” (först släppt på Hawaii Five-O: Original Songs from the Television Series). En tredje tidigare släppt inspelning, ”Death Is Not The End” (en Infidelsouttake featuring Full Force) dök först upp i en redigerad version på Down In The Groove och kan nu höras för första gången i sin helhet på Bob Dylan – Springtime In New York (1980-1985).

Kommentera

%d bloggare gillar detta: