Kulturterroristerna

De fyra första artisterna klara för årets Jazzfestival!

New York, Brasilien, Missouri och Danmark – i höst sveper jazzvärmen in över Umeå från jordens alla hörn. Dessa fyra av jazzens mest spännande namn just nu är klara för Umeå Jazzfestival 2021!

Ida Nielsen & the Funkbots. Danska Ida Nielsen utgjorde en del av Prince legendariska band The New Power Generation. Med the Funkbots har hon hittat sitt eget uttryck där hon kombinerar urbana toner med rootsmusik.

Keyon HarroldNär Don Cheadle letade efter någon som kunde axla rollen som Miles Davis i filmen ”Miles Ahead” föll valet en på ung trumpetvirtuos från Missouri. Den som hört hans musik förstår varför – det är en vild blandning av politiskt engagemang, gatuberättelser och jazztraditioner.


Lakecia BenjaminSaxofonstjärnan från Washington Heights i New York har sina rötter i karibisk dansmusik. Nu slår hon världen med häpnad med sina egensinniga tolkningar av John Coltranes musik.


Pedro MartinsInte 30 år fyllda är gitarristen och kompositören från Brasilien redan ett aktat namn i jazzvärlden. Hans säregna sound med rötterna i hemlandets musiktraditioner har fått publik och kritiker världen över att stämma in i hyllningskören.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: