Kulturterroristerna

Nypremiär av ”De kommer att drunkna i sina mödrars tårar” den 21 augusti!

Dags för nypremiär av den publik- och kritikerrosade ”De kommer att drunkna i sina mödrars tårar”, av Johannes Anyuru, i regi av Farnaz Arbabi! När Unga Klara öppnar dörrarna till salongen den 21 augusti klockan 19:00, så sker det med en högaktuell science fiction-thriller om vänskap, framtidstro och om terrorns och fascismens mekanismer.

Allt börjar med en misslyckad terrorattack. En av terroristerna överlever. Hon är en ung kvinna som hävdar att hon kommer från framtiden. En framtid där attacken lyckades och ledde till ett Sverige där fascism och våld delat befolkningen itu.

Några år efter attentatet besöker en författare den rättspsykiatriska anstalt där flickan är placerad. Författaren får höra en märklig berättelse om ett framtida Sverige, där överheten tvingar medborgarna att underteckna ett kontrakt. Bryter du kontraktet blir du placerad i ett läger för att assimileras. Om du försöker fly, dör du.

Flickans berättelse kryper in under huden på författaren. Tänk om hon talar sanning? Och om hon gör det – går framtiden att rädda?

Läs mer och boka din biljett på www.ungaklara.se

Kommentera

%d bloggare gillar detta: