Kulturterroristerna

The Darkness kommer till Sverige, släpper ny platta i höst!

De brittiska glam rock-kungarna är tillbaks! I höst släpps bandets sjunde album ”Motorheart” som enligt bandet själva är deras bästa släpp hittills! Inte nog med det – de beger sig på en omfattande Europaturné med två stopp i Sverige 2022: lördag 5 februari på Tyrol i Stockholm och söndag 6 februari på Trädgår’n i Göteborg!


The Darkness slog ner som en bomb med debuten ”Permission to Land” 2003. Monsterhiten ”I Believe in a Thing Called Love” och låtar som ”Love Is Only a Feeling” och ”Growing on Me” förvandlade Suffolk-bandet till en världsangelägenhet. Utmärkelserna haglade in där de bland annat utsågs till ”Best Live Act” och ”Best Album” av Kerrang! och en eftertraktad trippel på BRIT Awards: ”Best British Group”, ”Best Rock Act” och ”Best British Album”.

Bröderna Justin (sång/gitarr) och Dan Hawkins (gitarr) tillsammans med Frankie Poullain (bas) och Rufus Tiger Taylor (trummor) skapar rock som bör upplevas live. Bandet har hyllats som en av Europas främsta liveakter och i Sverige har de bland annat gjort succé på Sweden Rock Festival.

Bandet själva beskriver höstens efterlängtade album Motorheart som följer. Vi är otroligt peppade!
”The mighty ‘Ness have never been scared of a cliché, in fact they’ve made a career out of embracing such tropes and motifs, so let me employ one here; MotorHeart is indeed their finest recorded work since Permission To Land, and yes, I did say that about the last one, and I shall most likely say it about the next one too! Would you like to step outside and ‘discuss’ it?

Datum 2022
5 februari – Tyrol, Stockholm
6 februari – Trädgår’n, Göteborg

Biljetter
Biljetter släpps onsdag 23 juni kl. 10.00 via LiveNation.se

Kommentera

%d bloggare gillar detta: