Kulturterroristerna

Hurula drar ut på vårturné

Efter att inte ha kunnat turnera på vad som känns som en evighet, meddelar idag den grammisbelönade artisten Hurula att han åker ut på en omfattande Nordenturné under 2022 som sträcker sig från Luleå upp i norr till Malmö i söder.

Det finns något absolut nödvändigt i Hurulas musik. Som om varje stavelse han spottar fram bland de larmande gitarrerna bara måste ut.För att de behövs. De gripande berättelserna om klass, utanförskap, psykisk ohälsa och bultande hjärtan i andrahandslägenheter har gjort Hurula till rösten för alla som lovat att aldrig någonsin bli som dem. Över fyra briljanta album–’Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för’ (2014), via ’Vapen till dom hopplösa’ (2016), ’Klass’(2019) och fjolårets ’Jehova’ – har Hurula cementerat sig som en av de viktigaste artisterna i Sverige och mottagit kärlek från både kritiker och lyssnare. 

Bland annat har han belönats med hela tre Grammisar i kategorin ’Årets Rock’. Det som är fantastiskt på skiva är om möjligt än mer fantastiskt live. Hurula själv vandrar rastlöst fram och tillbaka mellan sina insatser medan bandet skapar fundamentet i vad som måste vara bland det bästa man kan se på en scen i Sverige. Något som ska hyllas med livealbumet ’På en grusbelagd parkeringplats’ som släpps den 22 oktober. Vi har också glädjen att meddela att Hurula kommer att bege sig ut på en omfattande nordenturné våren 2022 – det vill ni inte missa.

Stockholmsspelningen som skulle ha ägt rum den 26 oktober i år har blivit framflyttad till den 28 februari 2022 och därmed avslutar hela turnén. Tidigare köpta biljetter gäller. 

Datum: 

4/2: Luleå, Kulturens Hus
5/2: Skellefteå, Sara Kulturhus
11/2: Karlstad, Nöjesfabriken
12/2: Linköping, Skylten
17/2: Köpenhamn, Beta Amager Bio
18/2: Malmö, Moriska Paviljongen
19/2: Lund, Mejeriet
22/2: Göteborg, Pustervik
23/2: Göteborg, Pustervik
24/2: Oslo, John Dee
25/2: Örebro, Frimis Salonger
26/2: Uppsala, Katalin and All That Jazz
28/2: Stockholm, Cirkus 


Biljetter släpps onsdagen den 23 juni kl 10.00, för mer information gå in på luger.se 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: