Kulturterroristerna

Stockholms filmfestival kickstartar festivalåret – bjuder in till Sommarbio och Drive-in bio 2021

Stockholms internationella filmfestival bjuder in till två sensommarfester i augusti. I år arrangeras den mycket uppskattade Sommarbion i ny form och flyttar in till Stockholms Stadion den 13 – 15 augusti. Evenemanget har plats för 3 000 besökare och är gratis för alla och medlemmar ges förtur. Dessutom lanserar festivalen en modern Drive-in bio för 100-tals bilister och cyklister i Älvsjö mellan den 18 – 22 augusti.

– Med lättade restriktioner kan Stockholms filmfestival äntligen fortsätta att leverera kvalitetsfilm till en bred publik. För att fira detta smäller vi till med hela två arrangemang i augusti. Stockholms älskade Sommarbio flyttar in till historiska Stadion och vi slår upp portarna till en modern tappning av det klassiska Drive-in-konceptet, säger Git Scheynius, Festivalchef på Stockholms filmfestival.

Stockholms filmfestivals Sommarbio gör i år en take-over av Stockholms Stadion där festivalen kommer att kunna visa kvalitetsfilm för en stor publik på ett säkert sätt. I år är det musiktema och under kvällen kommer filmer som La La Land och Searching for Sugarman med flera att visas. Dessutom blir det livemusik och besökare kan beställa mat till området via festivalens samarbetspartners. Sommarbio äger rum den 13 – 15 augusti.

På Drive-in bion på Älvsjö IP:s parkering vid Stockholmsmässan kommer magiska filmklassiker som Thelma och Lousie och Mad Max: Fury Road att visas. Stockholms filmfestival kommer tillsammans med sin samarbetspartner Greenely driva evenemanget på 100 procent förnybar el och festivalens partner GoMore kommer att erbjuda de som inte har bil att hyra en till ett rabatterat pris. Drive-in bion äger rum den 18 – 22 augusti. Biljetter går att köpa på hemsidan från och med 24 juni.

Den officiella festivalen som Stockholms internationella filmfestival arrangerar 2021 kommer att bli en hybridfestival med både digitala och fysiska visningar. Festivalen äger rum 10 – 21 november.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: