Kulturterroristerna

Sverigepremiär för Lars Noréns pjäs SON FADER MODER

Son Fader Moder, en pjäs som är en av de sista den nu bortgångne dramatikern skrev. Pjäsen är ett drömspel där han i skiljelandet mellan liv och död återknyter kontakten med sina tidiga familjedramer Natten är dagens mor och Kaos är granne med Gud, som båda var enorma succéer på Malmö Stadsteaters scen Intiman under 1980-talet.

Med aggressiv humor och ljuvlig krass bitterhet sätter Lars Norén fingret på vår omöjlighet att kommunicera med varandra genom livet. I ett möte mellan en son och hans föräldrar ligger både uppgörelse och försoning i luften. Lars Norén skickade pjäsen Son Fader Moder till Malmö Stadsteater med hopp om att teatern ville sätta upp den:

– Dramatiker-giganten Lars Norén har gått ur tiden och det här är en av hans sista pjäser. Han skickade den till oss på Malmö Stadsteater, kanske ville vi spela den? Det ville vi självklart och jag är så glad över att han gett oss den finaste av presenter. På något sätt känns det som att nu, nästan 40 år senare, så sluts cirkeln på Intiman där Noréns genombrottspjäs Natten är dagens mor hade sin urpremiär 1982, säger teaterchef Kitte Wagner.

Ensemblen i Son Fader Moder består av Lars Bringås, Dag Malmberg, Katarina Lundgren-Hugg och Susanne Karlsson, samt barnskådespelare. Sverigepremiären av Son Fader Moder är planerad till den 23 oktober 2021. Biljetterna släpps i augusti.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: