Kulturterroristerna

Internationellt uppmärksammade serien Snabba Cash får en andra säsong

Nicklas Wikström Nicastro

Idag meddelade Netflix att deras kritikerhyllade svenska succéserie Snabba Cash får en andra säsong med Evin Ahmad i huvudrollen. Skaparna bakom den framgångsrika serien – manusförfattaren Oskar Söderlund och regissör Jesper Ganslandt, kommer även att författa och regissera andra säsongen. Snabba Cash produceras av Nicklas Wikström Nicastro för SF Studios i samarbete med Strive StoriesSnabba Cash Säsong 2 kommer att släppas globalt på Netflix under 2022.

Efter det dramatiska slutet på den första säsongen av Snabba Cash, fortsätter den andra säsongen den spännande berättelsen om Leya och hennes kontrasterande liv som slits mellan en hänsynslös start-up miljö och Stockholms undre värld.

Evin Ahmad (Dröm Vidare, Störst av alltThe Rain), kommer återigen spela huvudrollen Leya. Skaparna bakom Snabba Cash Säsong 1, regissör Jesper Ganslandt (Farväl Falkenberg, Apan, 438 dagar) och manusförfattaren Oskar Söderlund (Ettor & Nollor, Gråzon), fortsätter också med Säsong 2.

”Med Snabba Cash säsong 1 ville vi berätta en samtida historia. Med karaktärer som, även om de begår moraliskt tvivelaktiga handlingar, delar samma känslor och drömmar som många av oss. Vi är överväldigade över att så många människor har tagit vår serie till sina hjärtan. Men det coolaste av allt är att många har känt att de äntligen har varit representerade i en stor dramaserie. Det är verkligen den finaste belöningen av alla”, säger Jesper Ganslandt, regissör, och Oskar Söderlund, huvudförfattare.

Netflix svenska originalserie Snabba Cash är inspirerad av den internationellt hyllade boken Snabba Cash av författaren Jens Lapidus, som har sålt mer än 3,8 miljoner böcker över hela världen. Snabba Cash har tidigare också utvecklats till den framgångsrika och kritikerrosade filmtrilogin Snabba Cash, som också är producerad av SF Studios.

Snabba Cash Säsong 2 produceras av Nicklas Wikström Nicastro (En man som heter Ove, Advokaten) som också producerade den första säsongen för SF Studios.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: