Kulturterroristerna

Riksteatern samarbetar med Världskulturmuseet i ny digital ljudutställning

Kartan över oss är en GPS-programmerad ljudpromenad runtom i Göteborg med premiär 2 juni. Världskulturmuseet och Riksteatern bjuder in till en vandring genom det inre landskap som uppstår när vi försöker tänka på framtiden. Det är också en vandring i det fysiska rummet. För att uppleva verket använder publiken sin egen mobil och hörlurar. Genom att sedan besöka olika platser runt museet växer kartan och berättelsen.

– I Kartan över oss har publiken själv huvudrollen. Varje persons egna tankar och känslor styr stegen genom berättelsen, de egna fötterna skriver historien. Vi tror att det finns en avgörande skillnad mellan att sitta och iaktta och att vandra. Kanske öppnar hörlurspromenaden upp för en annan typ av deltagare, säger det konstnärliga teamet på Riksteatern.

Bakom Kartan över oss står Lisa Färnström, Joakim Rindå och Hampus Norén som är välkända namn på Riksteatern. Kartan över oss har tidigare upplevts i över 40 städer runt om i Sverige. Göteborgspremiären är lagd i veckan som inleder firandet av Göteborg 400 år. Ett sätt att möta sig själv i staden även i framtiden.

– Vi vill kunna erbjuda konstnärliga upplevelser även i dessa pandemitider. Här ger vi våra besökare en möjlighet att på ett lekfullt sätt fundera över de stora frågorna – om sig själva och relationen till omvärlden, klimatförändringarna och framtiden, säger Anna Tarschys programkoordinator på Världskulturmuseet.

Premiär på Världskulturmuseet är den 2 juni 2021 kl.14.30. Publiken samlas i museets trappa innan vandringen. Publiken ombeds ta med laddad mobiltelefon och egna hörlurar. För att undvika köbildning uppmanar museet besökare att boka biljett redan innan besöket.

Konstnärligt team, Konstnärligt koncept och manus: 
Lisa Färnström och Joakim Rindå
Komposition och ljuddesign: Hampus Norén
Röst: Johanna Hermann Lundberg med flera

Kommentera

%d bloggare gillar detta: