Kulturterroristerna

Ny app får jorden att snurra runt Carl Larsson-gården

Nu ges konst- och kulturintresserade runt om i världen en unik möjlighet att få en guidad visning på Carl Larsson-gården. Via en ny app går det att besöka det berömda konstnärsparet Carl och Karin Larssons hem och de digitala gästerna får ta del av ett exklusivt material som endast är tillgängligt via appen.

”Det är runt denna plats jorden snurrar – så märkvärdig är den”
Carl Larsson, Lilla Hyttnäs, Sundborn 1918

Appen, som tagits fram i ett samarbete mellan Carl Larsson-gården, Norkay, Visit Dalarna och Tension Graphics, gör det möjligt för besökare att när som helst ta del av och uppleva Carl och Karin Larssons värld.

I appen kan du gå en guidad visning i familjen Larssons fantastiska konstnärshem. Varje rum är uppbyggt med 360°-foto som ger besökaren en känsla av att stå mitt i rummet. Du får ta del av Carls konstverk och Karins fantastiska textilier samt möjlighet att detaljstudera, vända och vrida på objekt skapade i 3D. Lyssna till skådespelaren Magnus Hård af Segerstad som lyfter upplevelsen ytterligare eller läs de texter som berättar om varje rum. Här finns också en tidslinje som i bild och text visualiserar familjen Larssons livshistoria.

– Det känns väldigt bra att appen nu äntligen blivit verklighet och vårt fina kulturarv kan presenteras för intresserade människor runt om i världen. För Carl Larsson-gården är det här en möjlighet att nå nya marknader och målgrupper samt möta ett stort internationellt intresse på ett nytt och spännande sätt. Vi hoppas självklart att appen ska inspirera till fler fysiska besök men även fungera som kunskapskälla och möjlighet till fler unika upplevelser relaterade till Carl Larsson, säger Chia Jonsson, chef på Carl Larsson-gården.

Här finns alltså möjlighet att göra en guidad tur utan vare sig tidsmässiga, geografiska eller fysiska hinder. Carl Larsson-gården blir genom detta tillgänglig även för personer med funktionsvariationer som gör att de inte har möjlighet att delta i fysiska visningar på gården.

Här hittar du appen!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: